keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Sairastelua ja mainostusta

Heippa!

Olen joutunut pitämään taukoa kirjoittelusta, sillä olen ollut kipeänä jo kaksi viikkoa. :( Olen huomannut, että mahan temppuillessa vastustuskyky on yksi vitsi: kaikki taudit tarttuvat, eikä parane sitten millään! Tälläkin kertaa isäni ja veljeni parantuivat puolessa ajassa oman tautini kestosta. Noh, pitää kuitenkin pysyä positiivisena ja muistaa, että remissiossa tämäkin ongelma korjaantuu! Olen ollut huomattavasti harvemmin kipeänä kuin viime keväänä, joten voin omasta kokemuksesta sanoa, että tämäkin haittavaikutus paranee ajan kanssa. En kuitenkaan luota vastustuskykyyni vielä niin paljoa, että uskaltaisin jättää influenssarokotuksen ottamatta... Haittavaikutuksista puheenollen, IBD:ssä tuntuu olevan paljon yllättäviä rinnakkaisongelmia. Aftoja tulee helpommin ja niveliä särkee. Olen lukenut Crohn & Colitis ry:n keskustelupalstoilta, että joillekin tulee myös silmäoireita ja päänsärkyä. Ei kyllä heti yhdistäisi suolistoon noitakaan juttuja!

Tuo Crohn ja Colitis ry:n keskustelupalsta on muuten aivan mahtava! Itseäni ainakin on helpottanut paljon lueskella toisten kokemuksia, aatteita ja kysymyksiä tästä taudista. Parasta on varmaankin se vuorovaikutus, mikä keskustelupalstalla syntyy. Näkee eri suhtautumistapoja tähän tautiin, ja aika monet naurutkin on tullut naurettua hassuja tähystyskokemuksia tai hoitohenkilökunnan möläytyksiä lueskellessa. Suosittelen kyllä lämpimästi menemään tuonne lueskelemaan! Kannattaa katsoa aluksi itse Crohn ja Colitis ry:n nettisivut, ja siirtyä sieltä sitten palstalle. Ihmeellistä mainospuhetta, mutta olen vaan ollut niin tyytyväinen, kun löysin tuollaisetkin sivut. Heillä on tukiryhmät sairastaville Facebookissakin, mikä auttaa kommunikoimaan reaaliajassa. Ihanaa tietää, ettei ole yksin tämän taudin kanssa!

Ensi postauksessa ajattelin kertoa, millainen oma matkani IBD:n kanssa on ollut. Nyt ei vielä riitä energia tätä pidempään postaukseen, olenhan vasta toipilas...:D

- Minnie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti